donderdag 3 mei 2012

Watains live-dvd

En daar is hij dan eindelijk: de langverwachte live-dvd van Watain. De band heeft deze release in het verleden aangekondigd als film, maar gelukkig is dat niet helemaal het geval. Zogenaamde black metal-films zijn in het verleden namelijk nogal vaak bijzonder gênante uitgaves geweest met Cradle of Fear als triest dieptepunt.

Watain heeft gekozen voor een registratie van een van hun jubleumconcerten de ze vorig jaar in Zweden gaven. De nummers worden afgewisseld met korte interviewfragmenten en wat occulte scenes.

Het concert zelf is prima in beeld gebracht en ook de geluidskwaliteit is meer dan in orde. Wat dat betreft levert Watain hier prima werk af. Natuurlijk is het wel zo dat de sfeer van de dvd bij lange na niet in de buurt komt van wat je bij een echt concert meemaakt, maar bij een band als Watain is dat dan ook volstrekt onmogelijk.

De limited edition fanbox bevat een aantal extra's ten opzichte van de standaardeditie van Opus Diaboli. Waar in de standaarduitgave het volledige concert alleen op cd is bijgevoegd, bevat de limited edition deze opnames ook op vinyl. Je hebt dan dus in een keer drie keer dezelfde opnames in huis. Ik heb nog niet kunnen ontdekken wat daar het exacte voordeel van is.

Ook bevat de boxset een fotoboek dat nog best enige serieuze omvang heeft. De foto's geven een aardig beeld van de geschiedenis van de band. Het is aardig om te zien dat de leden van Watain vroeger nog wel flauwe grappen maakten, waar ze nu proberen om vooral zo serieus mogelijk over te komen.

Al met al is dit een absolute aanrader. Wees er wel snel bij, want de limited edition boxset zal ongetwijfeld bijzonder snel uitverkocht raken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten