vrijdag 1 april 2011

Deadman - Spirito Di Pietra

Een vage band met een - zo mogelijk - vagere omschrijving. Deadman uit Italië voldoet voor de volle 100% aan dat plaatje.

Black metal uit Turijn die zeker niet slecht klinkt als debuut, maar niet extreem spectaculair is, meer overkomt als muziek voor 'even tussendoor' maar je toch op één of andere manier aan je geluidsboxjes kluistert... Deze Italianen kunnen het.

De band is opgericht op een onbekend moment in een onbekend jaar, met een onbekend aantal bandleden, volgens Encyclopaedia Metallum : The Metal Archives... En tóch circuleren op internet geruchten dat dit een eenmansbandje kan zijn...
Een band die volgens onze Metal Map of Europe nieuw genoeg is om niet in de resultaten voor te komen. Een zoektocht naar de naam Deadman via Google levert zo veel ongewenste, non-black metal resultaten op, die niet deze band zijn, dat het praktisch onmogelijk is de cd op een andere manier te beluisteren dan via de Myspace van Deadman.

Nu ben ik iemand die niet snel opgeeft en dan kom je toch wel iets meer tegen.... De wonderlijke wereld van Google resulteerde in... Dit. Het is ondanks de vage omschrijving, en de ietwat experimentele toon toch zeker een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten