zaterdag 2 april 2011

Weltschmerz

Weltschmerz (letterlijk wereldpijn): een gevoel waarin de fysieke realiteit de verlangens van de geest niet (of nog niet) kan bevredigen.

Het komt uit Nederland en het is black... En nee dat gaat niet over een willekeurig zwart object... Het is black zoals black metal zijn kan... Uit ons kleine kikkerlandje komt de band Weltschmerz.

Toen ik informatie over deze band vond, ging het slechts om een promo uit 2011 van 3 nummers uit 2011. Gratis en voor niets is de promo hier te vinden. Hongerig naar meer duurde mijn zoektocht voort.

Inmiddels heb ik van dit drietal informatie over een ruim 18 minuten durende EP opgevist uit 2009, met een paar voorproefjes op Youtube (1, 2) die een beetje doet denken aan de oude, traditionele stijl black metal... Denk daarbij aan o.a. aan Mayhem, Emperor, Marduk, Burzum and Zyklon-B... Met inspiratie door gevoelens van verlies en melancholie over de ondergang van de wereld. Een link naar het gratis ophalen van deze EP via het net (zoals de promo) is helaas niet voorhanden, en zelfs Google geeft niet de resultaten waarmee we meer van deze band kunnen horen. Wél staat er op Youtube voor geïnteresseerden hoe je aan de EP kan komen.

Dit is, net als Deadman, weer black metal die lekker wegluistert... Het klinkt zeker niet slecht, lekker voor tussendoor, en het maakt ook zeker benieuwd naar meer van dit bandje uit Amersfoort. Een aanradertje! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten